Канят всички пловдивчани на почистване на брега на Марица в събота

Мар 19, 2021 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 947

19.03.2021

Екологичната инициатива за почистване на брега на Марица ще се проведе на 20.03.2021 г. /събота/, сборният пункт е Въжения мост на Гребната база, 13.45 часа. На всеки, присъединил се към почистването, ще бъдат осигурени ръкавици, чували, дезинфектанти и маски. Идеята за благородната инициатива е на футболната легенда на Локомотив Пловдив – Любомир Корадов, който е кандидат за народен представител от БСП на предстоящите избори.

Корадов кани пловдивчани и гости заедно да почистят бреговете на реката до Гребната база. Това любимо на всички жители на Пловдив зелено място може да бъде много по-привлекателно, чисто и безопасно, ако се изчисти с общи усилия и се поддържа от всеки един от нас.

Пловдив е един от малкото градове в света, който съчетава в границите си река, тепета и защитени природни зони. За съжаление последните години тези еко „перли“ на града под тепетата са обект на посегателство от вандали, а голяма част рибарите покрай Марица за съжаление оставят след себе си боклук, неразградим стотици години.

Най-старият жив град в Европа от няколко години за съжаление е на челото на класациите за мръсен въздух у нас, а и в Европа, и пазенето и поддържането на зелените оазиси на територията на Пловдив е изключително важна тема, която за съжаление все по-малко политици залагат в предизборните си кампании и програми.