Любомир Корадов: Отговорността да пазим природата чиста е на всеки един от нас

Мар 16, 2021 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 591

16.03.2021

Кандидатът за народен представител от 16 МИР - Пловдив Любомир Корадов кани граждани и гости на Пловдив на своята инициатива по случай Първа пролет и Световния ден на водите.

На 20.03, събота, известният пловдивски футболист организира почистване на брега на река Марица, до въжения мост на Гребната база от 14.00 часа.

"Аз съм любител на природата и винаги, когато имам възможност, се потапям в красотата й. Избрах да организирам почистване на брега на реката, защото всеки ден съм там и за съжаление виждам колко безотговорни са хората, които посещават това неповторимо кътче на Пловдив. Марица е даденост, която ние пловдивчани трябва да  пазим, защото при правилна грижа тя може да ни даде много. Можем да я превърнем в атрактивно и още по-любимо място на пловдивчани, като запазим естествените дадености, заради които града ни се  развива около реката от векове. ", коментира кандидатът с преференция 110 в листата на БСП за България.

Сборният пункт за желаещите да се включат в почистването е 13.45 на Въжения мост на Гребна база. За всички желаещи да се включат в инициативата ще бъдат осигурени чували, ръкавици, маски и дезинфектанти, а събраните боклуци ще бъдат извозени на регламентирано сметище.