Веска Ненчева, кандидат за депутат от „БСП за България“ от Пловдив-област: Хората заслужават едно различно бъдеще

Мар 16, 2021 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 554

БСП е опозиция, която се утвърди с ясни послания, позиции и действия

"Изборната кампания стартира много силно с представяне на листите в Пловдив-област и Пловдив-град, нашият лидер Корнелия Нинова е водач на градската ни листа, а водачът на областната листа е Манол Генов. Хората са амбицирани, вярващи, знаещи и можещи. Промяната, която българския народ заслужава трябва да се случи. Хората заслужават едно различно бъдеще", така изрази своето усещане за предизборната кампания Веска Ненчева, поставена под № 2 като кандидат-депутат от „БСП за България“ в листата на БСП в Пловдив-област.

На въпроса дали тези нови противоепидемични мерки пречат на провеждането на предизборната кампания, Ненчева отговори: "От миналата седмица община Карлово и община Сопот са в специален режим, в който са забранени всички масови мероприятия, след като от областния щаб обявиха високи степени на заразяване, това до известна степен влияе на кампанията, дори в голяма. Смятам, че хората са добре информирани и са направили своя избор на базата на онова, което предлагаме като програма. Ние сме опозиция, която се утвърди с ясни послания, позиции и действия. Срещите продължават, но са по-компактни, хората освен че споделят проблемите си, споделят и надеждите си и ни вярват. Основният бич за хората в България е липсата на финансова и каквато и да е сигурност. Държавата не им дава стабилност. Поредният скандал с ваксините не беше потушен не от решаване, а от запушването му със следващия скандал, пораждащ се в държавата с паспортизацията на жилищата. Отлагат във времето, без да предлагат решение", подчерта Ненчева.

Отново има проблем с общинската болницата в град Карлово, заостри вниманието Ненчева. „Оказва се, че тя отново изнемогва, за втори път, което само по себе си говори, че трябва да бъде извършена спешна реформа в здравеопазването. Общинската болница постоянно се намира в проблемни ситуации, още през 2017г. имахме предостатъчно проблеми с отделенията, другото което се случва е отлив на специалисти. БСП направи всички възможно да помогне на болниците, водихме разговори с представители на НЗОК. Тази общинска болница се тресе от проблеми, има проблем с инфекциозно отделение и новото ковид отделение, което е открито. Не се намира решение, а се потушава проблема със създаване на следващ такъв", категорично заяви Ненчева.