Илия Гатев, БСП: Държавната администрация харчи нашите пари, а гражданите страдат

Мар 11, 2021 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 593

11.03.2021

Кандидат-депутатите на БСП в Пловдив за 45-я парламентна излязоха с декларация заради провала на водния цикъл в града, стана ясно от ефира на БСТВ.

Какво провокира тази реакция, обясни икономистът Илия Гатев от листата на левицата: "Случи се инцидент с мъж, който пропадна в току-що ремонтиран тротоар и това много напомни случая в София с момчето, което загина. Държавната администрация харчи нашите пари, а гражданите страдат, това беше същинският повод да се напише тази декларация. Сагата с проекта е много дълга - има закъснение с проектирането, с избора на изпълнители и с реализацията на дейностите по него, цели две години. По времето на трите мандата на ГЕРБ не стигна времето да се реализират дейности по много проекти."

Гатев поясни: "Процедурата по избор на изпълнител на проекта с едно от забавянията на изпълнението на проекта се дължи на това, че изпълнителят се сменя, защото идва нов кмет на град Пловдив, който е от ГЕРБ. Та, по тази причина не само се забавя, а и се създава едно усещане за наши и ваши хора, което вероятно го има и в други градове. Изпълнението на ремонта е изключително некачествено и в момента там, където се случва това, основните артерии на квартала са разкопани и всички жители на квартала изпитват страшно недоволство и неудобство от случващото се", разкри детайли по случая кандидатът за депутат в предаването „Актуално от деня“ по БСТВ.