КАНДИДАТ-ДЕПУТАТИТЕ НА БСП С ОСТРА ДЕКЛАРАЦИЯ СРЕЩУ ПРОВАЛА НА ВОДНИЯ ЦИКЪЛ В ПЛОВДИВ

Мар 09, 2021 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 752

09.03.2021

 Заглавието: „Мъж пропадна в ремонтиран тротоар в Пловдив“ заля националните медии. Причината е поредния некачествен ремонт от злополучно известния за пловдивчани воден цикъл на града. Бившият кмет Иван Тотев изпусна първия вариант на Водния проект, защото дълго време не можа да се разбере с фирмите изпълнители за „плащанията”?! Така изтече първия програмен период (2007 -2013) и Пловдив остана без воден проект. През втория програмен период (2014 -2020) той отново бе планиран.

Вторият в листата на ГЕРБ го „завеща“ на следващия кмет на ГЕРБ - Здравко Димитров в насипно състояние. За да се задвижи тежката общинска машина в края на 2020 г. Общинския съвет гласува заем от 30 млн. лева. В края на 2020 година изтече и втория програмен период, но останаха гратисните две години да се реализират всичките обществени поръчки. В момента се работи само по две от тях и качеството, както се видя по всички медии е невероятно лошо. Нескопосано се сменят водопроводните и канализационните тръби на два квартала в район Северен.

Още не езапочнала работа по разширението на пречиствателна станция. Изграждането на нов голям канализационен колектор и водопровод по два големи булеварда – „Дунав“ и „Брезовско шосе“ още не е договорено. Съществува реална опасност да изтече крайния срок и обектите да не бъдат реализирани. Фирмите ангажирани с проектите ще бъдат принудени да форсират изпълнението за сметка на качеството. Цялата вина е на общинската администрация на община Пловдив, която от 2011 г. е доминирана от ГЕРБ. Вече 10 години този проект се управлява лошо, некомпетентно, хаотично и некачествено от една политическа партия. От това страдат хората. Улиците в кварталите са разкопани от есента, пловдивчани газят кал, автомобили пропадат в изкопите, а има и травми на пешеходци. 

Тепърва ще се разкопават два големи булеварда с тежък трафик. За пречиствателна станция се мълчи, защото там нищо не е наред. Фирмите, които досега са сключили договори с общината са познати от години. Те са обичайните заподозрени в тесни отношения с администрацията. Милиони от джоба на данъкоплатците се харчат за ремонти на ремонта, а ефектът е винаги един: срутища, свлачища, калища. Пловдив не е изключение от тези видими резултати по рецептата на ГЕРБ. Комфортът им обаче свърши.

Кандидатите за народни представители от БСП