„Живописта сега – Пловдив 2021“ посрещна Корнелия Нинова

1% от БВП да се отделя за култура, предлага лидерът на БСП

На Трети март Корнелия Нинова бе гост на Градската галерия  в Пловдив , където в Зала „2019“ е подредена изложбата  „Живописта сега – Пловдив 2021“.

Председателят на БСП все участие в тържественото отбелязване на 143-та годишнина от Освобождението на България пред Паметника на победителите в Пловдив, където е водач на листата с кандидати за новия парламент, а по-късно посети художествената експозиция..

Нинова бе впечатлена от експонираната колекция от живописни творби на 24 пловдивски художника. Тя бе съпроводена в обиколката си в галерията от художничката Вихра Георгиева и куратора на изложбата Моника Роменска - художник и уредник в Градската художествена галерия. Кураторът сподели пред лидера на българските социалисти, че независимо от развитието на политическите битки, победи и раздели - художниците на Пловдив остават да живеят в него. А идеята на изложбата е да се покаже, че художниците – наследници на първото у нас дружество, са не само живи, но и много талантливи.

Корнелия Нинова поздрави за чудесната изложба домакините и припомни, че БСП в програмата си е заложила 1% от БВП да се отделя за култура, защото в последните години културата е пренебрегвана, а това е тема за която много може да се работи в Пловдив. “Култура, духовност, археология, история - това емблема на Пловдив.”, повтори думите си отпреди няколко дни Нинова. Тя увери, че БСП има конкретни планове за развитието на духовната сфера в Пловдив.