Корнелия Нинова: Културата и духовността - това е емблема на Пловдив, по която ще работим

02.03.2021

“Пловдив има огромни възможности  и в сектора на културата историята. При последната ми обиколка в Пловдив видях сградата на БНБ - много красива историческа сграда. Сега обсъждаме едно предложение -  тя да стане  музей, който  да обединява артефактите и ценностите,  които са изложени  в Историческия музей  и на други места в града. Идеята ни е тази сграда на БНБ да бъде реновирана и да стане обединителен център - един музей на Пловдив, който да събере всичко на едно място. Мисля да поработим по тази идея.Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в интервю за Пловдивската обществена телевизия. 

Пред пловдивската медия лидерът на българските социалисти обясни, че в последните години културата е много пренебрегвана, а това е тема за която много може да се работи в Пловдив.“Култура, духовност, археология, история - това емблема на Пловдив.”, бе категорична Нинова.

„ От  БСП искаме да направим реална децентрализация - процент от събрания данък от доходите на физическите лица да остава в общината. Парите, които останат в общината  ще помогнат да направим Марица едно много по- приятно място за отдих, за спорт, за развлечения, за здраве. Такива средства могат да помогнат по отношение и на депата за боклук.”, заяви Корнелия Нинова.