Позиция на Общинския съвет на БСП - Асеновград

Проведено учредително заседание на Областния съвет на БСП – Пловдив на 11 ноември 2020 година

УВАЖАЕМИ ДРУГАРИ,

Обръщаме се към Вас във връзка с проведено учредително заседание на Областния съвет на БСП – Пловдив на 11 ноември 2020 година, защото считаме, че е проведено в нарушение на Устава на БСП и действащите противоепидемични мерки на държавните органи и мерките за тяхното спазване на НС на БСП.„

Съгласно член 29 от Устава на БСП в областите се изграждат областни съвети, които са координиращи органи. Координиращите функции на един орган недвусмислено показва, че при вземане на решения е необходимо присъствието на представители на всички общински организации на територията на областта. Какво е било представителството на общинските организации на този форум ви предлагаме да извършите проверка. По наша информация от 24 общински и районни организации на БСП в Пловдивска област не са присъствали представители от общините Асеновград, Карлово, Първомай, Раковски, Родопи......., за което организаторите бяха предварително уведомени с молба да бъде отложено във времето поради една единствена причина, че всяко събиране на повече от 30 човека в затворени пространства е категорично нарушение на противоепидемичните мерки, които се провеждат в момента на територията на държавата с цел ограничаване на разпространението на ковид-инфекцията.

Независимо от това, водени от неизвестни за нас подбуди, организаторите провеждат този форум и избират председател и изпълнително бюро, за което информират обществеността чрез медиите.

Считаме, че провеждането на този форум е в пълно противоречие с Устава на БСП и избраните органи за противоуставно формирани. Същността на нашата партия е да обединява единомишленици – социалисти от всички социални слоеве, независимо от социално, образователно и имуществено положение, пол, етнос и вяра. Нямаме информация по какви причини ние сме изключени от провеждане на учредително събрание на Областен съвет на БСП, за което дори не знаем кои са организаторите, кой от ИБ на НС на БСП или друг оторизиран представител на НС на БСП е присъствал, дали е имало кворум и как, по какви процедури и колко са онлайн-участниците в проведения форум.

Уважаеми другари,

Най-важното, което буди недоумение и пълно неразбиране е, как ще се координира и подпомага дейността на общинските организации и техните органи за реализиране на партийната политика на територията на Пловдивска област, когато цитираните по-горе общински организации сме изключени от състава на Областния съвет на БСП – Пловдив, който е конструиран на 11 ноември 2020 година.