С две мероприятия пловдивските социалисти ще отбележат 9 септември

09.09.2020 г.

С две мероприятия социалистите от област Пловдив ще отбележат годишнината от 9 септември 1944 година. По традиция членове и симпатизанти на партията  отбелязват  тази дата с чествания в местността Копривките, позната като Малката Бузлуджа и на Братската могила в Пловдив.

С оглед спазване на всички противоепидемични мерки, тази година традиционният събор на Копривките няма да се проведе, но на 9 септември, в 11.00 часа социалистите ще поднесат цветя на мемориала в парк Родопи. Събитието се организира от градската и областната структури на БСП и в него ще участват социалисти от област Пловдив.

За 18 година социалистите отбелязват Деветосептемврийската победа в местността Копривките, където почитат паметта на героите антифашисти и се  прекланят  пред подвига на загиналите в близост до поляната партизани от бригада „Георги Димитров”.

В 18.00 часа годишнината от  победата на антифашистката съпротива ще бъде отбелязана с тържествен митинг пред Братската могила в Пловдив. В навечерието на  годишнината социалистите припомнят, че 9 септември бележи успешния завършек на антифашистката борба на народа ни, неразривна част от съпротивата на демократичните и прогресивни сили от цял свят против хитлерофашизма.