Жените социалистки от район "Южен" подаряват книжки на децата по случай 24 май

24.05.2020 г.

Жените социалистки от район „Южен“ в Пловдив честитиха по специален начин  празника на буквите с инициатива към малчуганите. Заедно с народния представител от „БСП за България“ Теодора Халачева те подаряваха книжки на децата в парк „Белите брези“, а на родители и придружители – книгоразделители с ликовете на Светите братя Кирил и Методий. Малките любознайковци бързо отваряха книжките, очаровани от илюстрираните приказки. Гледката на стотина момченца и момиченца в парка, разгърнали книжки, очарова и впечатли пловдивчани,  възкликна млада майка. 

„Любовта към книгите започва от най-ранна детска възраст“, посочи пловдивската депутатка и член на постоянна комисия за младежта, децата и спорта Теодора Халачева. Тя сподели, че с удоволствие подкрепя такива инициативи. „Децата са най-ценният ни капитал, тяхното възпитание е отговорност и грижа на всички ни“, подчерта тя. 

„Наш дълг като родители и като българи е да дадем здрава основа на децата. Най-важното за една нация- това е образованието“, обясни и районният координатор на ОЖС Таня Николова. Тя припомни, че България е била сред първите в сферата и на науката и образованието, а ученици са показвали и все още показват завидни резултати на олимпиади и световни състезания. 

„Нека любовта към четенето да пусне корени в душите на децата, да бъдат здрави и да прославят България“, пожелаха организаторите на инициативата.