Веска Ненчева с дарителска инициатива в карловското АГ отделение

02.01.2020 г.

Народният представител Веска Ненчева подари на малката Христина, родена на Коледа в карловското АГ отделение, златен медальон със Света Богородица и Младенеца, които да я закрилят. При изписването си  новороденото момиченце получи и пита „Слънце“, както и парична сума, която да е в помощ на семейството. Завеждащият отделението д-р Андреан Минев, акушер-гинекологът д-р Цвета Динева и старши акушерката Бисерка Иванова бяха дарени с подаръци също от Ненчева, един от които бе кърпа за ръце с надпис „Карлово“.

Според народния представител екипът на карловското АГ отделение е доказал своя професионализъм и всички лекари и акушерки в него се нуждаят от подкрепата и съпричастността на общността. Целта е отделението да бъде съхранено, да се развива и да има по-добри условия както за пациентите, така и за работещите в него.

Инициативата на народния представител подкрепиха на място и майки, родили своите рожби в карловското АГ отделение. Те увериха, че ще се стремят да помагат, а Ненчева изрази готовността си да подпомогне осигуряването на бебешки креватчета.