БСП Асеновград: Пречиствателната станция в Асеновград е годна за ползване

18.12.2019

"Пречиствателната станция в Асеновград е годна за ползване. Всяка една дейност преди нейното приемане е проверявана от фирма, упражняваща строителен надзор и от експерт от страна на Общината по Пречиствателната станция. С подписването на Акт, образец 16, на 18.10.2019 г. бе удостоверено, че станцията е годна за ползване и бе издадено Разрешение за ползване", заяви на пресконференция д-р Емил Караиванов. Той коментира спекулативната информация, изразена от настоящия кмет на Асеновград: "Не е допустимо, кметът да всява паника с неверни твърдения сред населението, че   са изхарчени десетки милиони и че  общината ще ги връща с години.”

Д-р Караиванов представи  информация от експерти, според която всички строително – монтажни работи на ПСОВ са извършени и всички съоръжения и оборудване са доставени и монтирани.

Асеновградчани са били информирани още през лятото за закъснение по договора за изпълнение на ПСОВ, за което е сезирано Министерство на околната среда и водите, а на финала общината е наложила и финансова санкция на изпълнителя.

Народният представител Манол Генов се включи със свой коментар по темата за пречиствателната станция: „Д-р Христо Грудев е бил кмет, заместник областен управител и народен представител и заради всичко това би трябвало да знае, че е важно как един управленец се ориентира в проблема и на кое изобщо казва проблем или  решение. Никой кмет няма право да всява паника, камо ли да си позволява инсинуации, умишлени паники сред хората и режисиране на протести. Уви, преди броени дни точно това се случи". Генов припомни, че Христо Грудев е бил доскоро заместник- председател на парламентарната комисия по Околна среда и води. "Г-н Грудев е бил депутат от Асеновград. Допреди месец бе в предизборна кампания, вероятно е имал и платформа за управление. Питам се: Как по никоя от тези причини той не се е запознал сериозно, системно и отговорно с един от най-отворените и стратегически проекти в сектора, а и най-големият по рамка за община Асеновград?", завърши Генов.