Баташки и Йорданова с призив към пловдивчани в „Северен” и „Западен”: Гласувайте за промяната

01.11.2019

100 тома българска художествена литература дарява днес кандидатът  на "БСП за България" за районен кмет на квартал „Западен” Десислава Йорданова. С произведения на Димитър Димов, Елин Пелин, Иван Вазов и Пенчо Славейков ще се обогатят фондовете на четирите читалища в района.  Инициативата е по повод Деня на будителите. „Ключът към свободата не е в оръжията. Той е в образованието, културата, научните изследванията”, каза Йорданова”, която ще се яви на балотаж в неделя срещу представителя на ГЕРБ.

Класически сблъсък между БСП и партията на Борисов ще се състои и в район „Северен”. Там д-р Атанас Баташки очаква подкрепата на всички, които са срещу статуквото. Хирургът също честити днешния празник и специално на съвременните будители, чието дело е причината да се крепят българският дух и идентичност. Той  пожела на пловдивчани да са здрави физически и духовно.

Двамата кандидати на БСП са убедени, че на балотажа в неделя ще надделеят разумът и мъдростта на техните съграждани. "Хората не са забравили какво се случи в „Северен” и „Западен”, изтъкват Баташки и Йорданова, визирайки корупционните скандали около кметовете на ГЕРБ. Д-р Баташки поясни, че Ральо Ралев е подсъдим, но и до днес от ГЕРБ не са поели отговорност за неговото управление в район „Северен”. „Макар че разследването срещу кмета на „Западен”, който отново е кандидат,  да беше прекратено, гражданите и до днес поставят въпроса за Зоологическата градина", посочи Десислава Йорданова, която призова гражданите  да не се страхуват и да гласуват в Неделя.