Николай Радев и доц. Ангел Иванов в Южен район, Пловдив: Най-пренаселеният пловдивски район заслужава специалното внимание на общината

Окт 23, 2019 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 361

23.10.2019 г.

„Жителите на Южен се увеличават с всяка година; по данни на ГРАО за 2018-а той е на първо място в общината с 83 019 души. Това променя цялостния му облик, условията за живот. От претоварения трафик до нетърпящото отлагане на ремонтите и реновирането на ул. Даме Груев и бул. Александър Стамболийски", заяви кандидатът на левицата за кмет на Пловдив Николай Радев на среща с живеещи в р. Южен в отговор на безпокойството им за пренаселеността и презастрояването тук. Кандидатът за пловдивски кмет с № 56 коментира и изтънялата връзка между общинската администрация и задъхващия се малък и среден бизнес. Попитан за позицията на БСП относно Бетонния мост, той отговори, че съоръжението трябва да се запази, докато за района не бъде осигурена по-удобна пътна връзка с центъра. „Не може жителите на Южен да останат откъсната от града, без предварително да е организирано алтернативно придвижване към центъра и останалите райони“, категоричен бе Радев. 

„Повече от 40 години живея тук и добре познавам споделени от съкварталците ми тревоги за пътната инфраструктура, недостига на места в детските градини, както и недостатъчните паркове в Южен.Мога да допринеса всичко това да остане назад, а пред нас – по-добра среда за живот и работа и по-чист въздух“- заяви кандидатът за кмет на район Южен доц. д-р Ангел Иванов.