Николай Радев: Ще отворим и втори общински дом за възрастни

Окт 18, 2019 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 265

18.10.2019 г.

„Подобряването на жизнения статус на пловдивчани е наша мисия!“– заяви кандидатът за кмет на Пловдив от „БСП за България“ Николай Радев на среща в Дома за възрастни хора „Св. Василий Велики“. „Преди два мандата кметът Иван Тотев заяви, че социалните грижи не са приоритетни за него. Аз се ангажирам да подпомагам дома” – категоричен бе той. Живеещите в единствения в Пловдив общински дом за възрастни хора го приветстваха са думите: „Изключително сме доволни, че най-накрая един доказал се хуманист е кандидат за кмет. Разчитаме на Вас!“. Ремонтът на сградата и недостатъчното, остаряло оборудване и недостигащият медицински персонал бяха изтъкнати като първостепенни проблеми за живеещите в дома. „Св. Василий Велики“ е вторият по големина в България дом за стари хора, с капацитет от 200 човека, а 15% от тях са лежащо болни, настанени в медицинския отдел. 

„В Пловдив имаме голяма, готова сграда, която може да превърнем в ново социално заведение за възрастните пловдивчани, това е бившето военно поделение на Асеновградско шосе“ – заяви кандидатът на социалистите, когато разбра, че за настаняване в дома на Коматевско шосе се чака дълго.

„Повишаването на заплатите на служителите в социални институции, като нашата, ще привлече необходимите кадри и ще ги задържи” –сподели директорката на дома Нина Христова.