Николай Радев: Възрастните пловдивчани заслужават нов социален дом

Окт 11, 2019 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 592

11.10.2019

„Редица общински болници бяха закрити, а други са в окаяно състояние Общината като истински стопанин трябва да подпомага общинското си здравеопазване“. Това заяви кандидатът на социалистите за кмет на Пловдив Николай Радев при традиционна среща с представители на пенсионерски клуб

 „Пловдив има нужда от центрове за долекуване. Те са изключително наложителни особено за пациенти в критично състояние, претърпели инфаркт, инсулт или тежка интервенция“, изтъкна социалистът. Той подчерта, че построяването на нов хоспис за града е една от неговите цели като бъдещ кмет:„С екипа ми имаме предложение за модерен дом, който да бъде позициониран в бившето транспортно поделение на Асеновградско шосе – място, готово да бъде превърнато в приветлив социален дом”.

Кандидатът за кмет спомена и  влошаващата се демографска картина на града и открои конкретните решения на левицата за подобряване на жизнения статус на пловдивчани. Николай Раден се спря накратко на общинското образование и уточни: „Именно кметът определя образователната посока. Ако учениците ни биват подготвяни добре и на високо ниво, впоследствие те ща са и много търсени, и скъпо платени кадри”.

На проблемите, свързани с чистотата, мръсния въздух задръстванията по булевардите и екологията, Радев коментира, че ще намери решения на тези теми.

„Пловдив се нуждае от бърз и удобен вътрешен транспорт, който освен това да бъде и достъпен!“, каза кандидатът от листата на „БСП за България” за общински съветници Димитър Чолаков. Той изказа незадоволството си от провалилия се транспортен проект на града и подкрепи идеята на пенсионерите за намаление на картите за градския транспорт.