Граждани към Йордан Василев: От осем години в „Източен” не сме имали работещ кмет, Вие сте на ход!

Окт 06, 2019 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 584

06.10.2019

„След осем години все още нямаме работещ кмет, проблемите се увеличават, а решения няма! Вие сте на ход да промените нещата!“, обърнаха се на днешната среща в кв. „Чайка“ живеещите там към кандидата за районен кмет от „БСП за България „– инж. Йордан Василев. Заедно  начертаха карта на проблемите за район „Източен“.

„Жизненоважно е изграждането на Южен обходен колектор. Липсата му води до наводнения на мазетата ни “, изразиха притесненията си  гражданите. „В ХХI век е недопустимо подобно нещо, а да не забравяме, че с новото строителство населението се увеличава постоянно, следователно и проблемът ще се задълбочава“, отбеляза инж. Василев. От разговора стана ясно, че  не помага и състоянието на отводнителните шахти, които или са запушени, или са покрити, или са на неподходящо място.

По въпроса с хигиената инж.  Йордан Василев посочи и конкретно решение: „Ще се сложат кофи за смет пред всяка къща – по една за биоразградим и по една за битов отпадък. Сметта ще се извозва по график. Мога да дам пример – така е в кв. „Коматево“ в момента“, изложи визията си за справяне с проблема кандидатът за районен кмет.

„Трябва някой да се погрижи и за децата в района – да се изгради детска площадка, да се поддържа парка чист и сигурен. Тази адекватна грижа за най-малките от доста време насам липсва“, заявиха присъстващите на срещата. Василев  обясни, че един от  ангажиментите, залегнали в платформата му е именно децата и грижата към тях, както и повече зеленина и детски площадки в района, за да бъде наистина комфортно място за живеене. На финала хората му пожелаха успех и заявиха убеденост, че той ще бъде следващият кмет на район „Източен“.