Ива Вълчева: Община Хисаря трябва да работи за възраждането на традиционните за региона спортове – колоездене, футбол, плуване

Окт 01, 2019 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 628

01.10.2019

Кандидатът за кмет на Община Хисаря Ива Вълчева и водачът на листата за общински съветници на Коалиция „БСП за България” Пенчо Шапков бяха през този уикенд гости на финала на 24-часовия маратон по планинско колоездене, организиран от Велоклуб „Крива спица”.

За девета поредна година надпреварата се провежда над село Мътеница, Хисарско.

Спортното състезание е традиционен притегателен център за любители на колоезденето и събира млади хора, семейства с деца, които прекарват на палатки в планината уикенда си.

Тази година победител в 24-часовия маратон беше Ради Арнаудов, който получи от Ива Вълчева и награда – подаръчен ваучер за СПА уикенд в хотел „Хисар”.

„Община Хисаря трябва да работи за възраждането на традиционните за региона спортове – колоездене, футбол, плуване”, заяви при награждаването кандидатът за кмет на левицата. „Спортът е начина младите хора да избягат от зомбирането, което им причинява виртуалният свят. Той ги учи на дисциплина и отговорност, които са така необходими на подрастващите.”, смята Вълчева. Тя и колегата й Пенчо Шапков разкриха, че след спечелването на изборите, планират серия от мерки, които касаят развитието на хисарския спорт.

Първата стъпка ще бъде осигуряването на безплатен достъп на учениците до всички спортни съоръжения в общината. От своя страна велосипедистите от „Крива спица” пожелаха на Ива Вълчева успех в предизборната кампания за кмет на община Хисаря и отлично представяне в изборния ден на 27 октомври.

24-часовият маратон по планинско колоездене на “Крива спица” е единственото по рода си състезание в България и е сред най-трудните и предизвикателни изпитания в сложен терен в календара на българските планински колоездачни серии.