Тодор Стоилов е кандидатът за кмет на БСП в пловдивския район Централен

30.07.2019

„Да обединим потенциала си и да покажем, че в район „Централен” има алтернатива на статуквото”, това каза председателят на районната структура на социалистите Тодор Стоилов. Той бе единодушно подкрепен от районната партийната конференция за кандидат за районен кмет от БСП. Тодор Стоилов е роден 18.07.1987 г в Пловдив. Математик и магистър по финанси с опит в търговските преговори и управлението на проекти. На последните избори за ЕП беше кандидат за евродепутат от „БСП за България”. Ръководи районната структура на БСП – Централен от 2016 година. Активно се занимава с политика от осем години. 

Пред делегатите 32-годишен мениджър в търговска компания представи подробна карта на проблемите в района и посочи решения. „Администрация в тясна връзка с гражданите, с професионалните и творческите гилдии, с културни институти”, гарантира Стоилов. Той предвижда артсъвет към районния кмет за цялостни политики по опазване и поддържане на културното наследство, концентрирано на територията на район „Централен”. Надява се, че в следващия местен парламент социалистите ще имат двойно представителство, за да се реализират управленските идеи на БСП. 

„Няма по- слаб Общински съвет в историята на Пловдив от настоящия”, обясни председателят на ППГОС Николай Радев. Той анализира политическата обстановка в града и поведението на партиите, а съветничката на района Петя Манева представи отчета на групата. 

Делегатите изслушаха и кандидатите за кмет на Пловдив, които БСП ще излъчи на 7 септември с гласуване. Номинираните от района са Николай Радев, издигнат от най-много основни партийни организации, Диана Димитрова, експерт по европейски програми, Минка Сърнешка – мениджър и бивш общински съветник, архитект Румен Григоров, адвокат Тодор Кръстев и инженер Калин Милчев. Социалистите от р. „Централен” предлагат 43 имена за включване в листата на БСП. Тя ще бъде подредена на висшия партиен форум – Конференцията. 

С плакети за специални заслуги към каузите на БСП бяха отличени юбилярите на районната организация, от които двама столетника. 105-годишния бай Сандо лично благодари със стихотворение на своя приятел Вапцаров, а 100-годишният герой на социалистическия труд и началник на бившите Строителни войски ген. Иван Желев не успя да присъства. Плакети получиха още Диана Милчева за 80-я й рожден ден и Георги Господинов за петдесет години всеотдайна работа в партията. .