Манол Генов: Премиерът да не вярва безрезервно на аватарите си, подвеждат го с недостоверна информация

Юли 01, 2019 ПЛОВДИВ Новини БСП 0 937

01.07.2019

Чувствам се поласкан, че докато е на важен форум в Брюксел, премиерът Борисов е намерил сили и време да коментира БСП, пленума на партията ни и, разбира се, анонимно, и мен. Правил го е много пъти и, от съобразяване или от страх, все е пропускал точно името ми, макар да е знаел прекрасно за кого и за какво  говори. По този повод се обръщам директно към него.  Г-н премиер, вие никак не обичате да ви подвеждат. Още повече вашите лични аватари. Ама те точно това правят! При това рискуват вашата полунеопетнена съдебна репутация да пострада /очевидно не държите репутацията ви  на политик да е чиста/.     

Затова ви доверявам една несправедливо опазена от вас „тайна“ : съдебното дело срещу мен вече е затворено. Окончателно и необратимо.  Причината се нарича „влязло в сила съдебно решение“. Невинен напълно съм след абсурдни и нелепи обвинения. Толкова абсурдни, че дори самото държавно обвинение се отказа да обжалва оправдателната присъда спрямо мен, произнесена на първа инстанция. И така съдебното решение стана окончателно и влезе в сила.

Премиерът не е длъжен да има юридическа грамотност на висота, затова, ако е нужно, нека някой му обясни какво значи това.  Нека някой му разтълкува що за абсурдност е имало в едно обвинение, след като държавното обвинение в лицето на прокуратура се е отказало да протестира оправдателната присъда след първа съдебна инстанция. Затова си позволявам съвета: Направете го, г-н премиер, ако искате и в джипа на разходка се заснемете как ви обясняват казуса, но не се поддавайте на такива заблуди. След това, ако искате уволнявайте за коварно невярна информация, дадена ви уж да направите актив от нея. Що са ви такива аватари, дето ще ви носят само гафове и товари.

В този смисъл силно се надявам да проявите като партия и лидер очаквана съпричастност и да помогнете финансово на онези свои партийни / или полупартийни/ пилигрими, които си позволиха неграмотно и в опасно хъшлашко бръщолевене да лепят без умора етикети и оценки върху името ми последните две години. На тях ще им се наложи да имат партийна финансова подкрепа скоро, след като се окажат подсъдими по обвинения в клевета.