БСП поиска оставката на арт директора на „Пловдив 2019”

13.03.2019

 Председателят на ППГОС на БСП – Пловдив Николай Радев поиска  от името на пловдивските социалисти оставката на артистичния директор на общинската фондация „Пловдив 2019”. Това стана на днешната сесия на Общински съвет – Пловдив. От трибуната на местния парламент той прочете  критична позиция относно решението за финансиране с общински средства на проект за нетрадиционната сексуална насоченост. Текстът на позицията:

 

ПОЗИЦИЯ
на
ИБ на ГС на БСП – Пловдив и ППГОС на БСП - Пловдив
Относно: Проекта на Фондация „ГЛАС” – „Балканска гордост”, одобрен от Фондация „Пловдив 2019”

 

Българското общество и в частност пловдивчани са загрижени за възпитанието на подрастващите и за идеите, които им се насаждат с мероприятия, проповядващи ценности, различни от изконните морални традиции. До нас стигнаха остри сигнали и протести на родители против проекта на Фондация „ГЛАС”. Заставаме на тяхна страна. Настояваме този проект да бъде спрян. С парите на пловдивчани не може да шестват по пловдивските улици хора, натрапващи и демонстриращи сексуалната си ориентация.
Пловдивското общество е доказало, че е толерантно, а ценности като род, семейство и морал са част от тази толерантност и не бива да бъдат прескачани. Ние избираме да защитаваме традиционния християнски модел за взаимоотношения в семейството.
Ние, БСП, за пореден път остро протестираме срещу факта, че Фондация „Пловдив 2019” прокарва проекти, пропагандиращи нетрадиционни за България и българското общество идеи.
След като протестирахме срещу изложбата „Дим” - лична инициатива на артистичния директор на фондацията Светлана Куюмджиева на миналата сесия, сега, пред свършен факт,  се сблъскваме с аморална пропаганда.
Некомпетентност или обслужване на чужди интереси са тези действия?
С настоящата позиция БСП в Пловдив искаме оставката на изпълнителния директор на Фондация „Пловдив 2019” - Светлана Куюмджиева и поемане на отговорността от управителния съвет на Фондацията, начело с кмета Иван Тотев.