Виолета Христодулова: Законно ли са събирани пари от хората за данъците на автомобили в периода от 11 до 15 февруари 2019 г.?

27.02.2019

„Позицията на  БСП  не се е променила от гласуването й на 9 януари, и на 30 януари, тя е същата и днес. Ние настояваме жителите на община Марица да плащат най-ниските данъци за МПС, залегнали в закона- за разлика от управляващите, които по метода „проба-грешка“, веднъж подкрепят увеличението, а след това два пъти променят решението си. Искаме отговор от ръководството на общината за създадения хаос“. Това заяви на днешната сесия на общински съвет Марица Виолета Христодулова, общински съветник и лидер на БСП в общината. Според нея  е недопустимо, в стремежа си да следват сляпо позицията на ръководството на общината, съветници  да правят този експеримент за  сметка  на хората.

Според социалистите в местния парламент най-важният въпрос, който трябва да намери своя отговор, е: На какво основание и законно ли са събирани пари от жителите на общината за данъка на МПС-та в периода от 11 до 15 февруари 2019 г.?

„В рамките на два месеца отговорните длъжностни лица в общината са си позволили да не изпълнят разпоредбите на ЗМСМА, Закона за нормативните актове и  Устройствения правилник за организацията и дейността на общинската администрация в Община „Марица“, категорична бе Христодулова.

Социалистите искат отговор от ръководството на общината за създадения хаос и питат: след като бюджетът на общината  е приет и в  приходната му част са заложени постъпления на базата на увеличените данъци върху МПС-та, как ще се компенсира разликата след отмяната на Наредбата? 

„Тези средствата са планирани и в неговата разходна част? Какво следва от това и кой ще поеме отговорността?“,  попита Христодулова управляващите.