Десислава Йорданова, председател на БСП – Западен: Нуждаем се от политика за хората, а страната се тресе от скандалите на ГЕРБ

24.02.2019г.

„Нуждаем се от политика, в центъра на която са хората и техните истински проблеми. Необходимо ни е ляво социално управление за дълбоки промени в обществото и държавата”, каза в доклада си пред редовната отчетна конференция на БСП – Западен председателят на структурата Десислава Йорданова. По думите й обаче страната се тресе от скандали за корупция, погазване на права, фалити на предприятия, а в парламента управляващата партия ГЕРБ с нейните „патерици” – патриотите, ДПС и Воля, не чуват разумния глас на единствената опозиция – БСП. Според нея ситуацията в местния парламент не се различава от тази в Народното събрание. Йорданова, която е и общински съветник от БСП, посочи резултатите от осемгодишното управление на ГЕРБ в Пловдив. „Лъжи, кражби, провалени проекти, по-високи данъци и такси , отнети социални придобивки”, обобщи в едно изречения председателят на БСП – Западен. Тя беше категорична, че пловдивчани ще потърсят сметка на това управление наесен.

Председателят на групата съветници в Пловдив и делегат на районната конференция Николай Радев заяви, че недоволството срещу ГЕРБ е огромно. „Ако искаме да си отидат, трябва да победим още на Европейските избори", посочи той. Младежкият координатор в БСП – Западен Иван Цанов обясни, че младите социалисти ще бъдат на първа линия в предстоящата кампания, която е подготовка и за местния вот. „Ще сложим край на Тотев и компания през есента”, каза той. Народният представител и също делегат на конференцията доц. Георги Йоданов акцентира върху мобилизацията на социалистите в предстоящия вот за ЕП. Той анализира политическата криза в държавата и обясни причините за излизането от НС на парламентарната група. „Има „червени линии”, от които не можем да отстъпим. Такива са изчистването на списъците от т.нар. мъртви души, мажоритарният елемент, машинното гласуване и възможността за обжалване на решения на секционни комисии”, обясни депутатът. Председателят на Областния предизборен щаб и народен представител Георги Търновалийски се спря на конкретните аспекти от предстоящата кампания. „Ако бъдат честни изборите, ще ги спечелим. Да ги защитим е най-важната ни задача, за да защитим демокрацията и да спасим страната си”, изтъкна той. Лидерът на пловдивските социалисти Красимир Трифонов обобщи дискусията, подчертавайки значението на евровота и защо БСП трябва да има по-добри резултати от опонентите си. „Нашите резултати трябва да са такива, че да доведат до предсрочни парламентарни избори. Ние трябва да победим през май, за да имаме увереност и да сменим  десетгодишното управление на ГЕРБ”, заяви Красимир Трифонов.

Районната конференция утвърди 17 кандидати за евродепутатската листа на БСП. От номинираните, днес на заседанието присъстваха и се изказаха проф. Иво Христов, Атанас Костадинов, Георги Моллов, Димитър Данчев, Иван Кръстев, Петър Витанов. Момчил Неков благодари за номинацията си с писмо. Хасковският депутат Виолета Желева, която беше официален гост на форума, поздрави делегатите и пожела успех в предстоящите избори.