Йордан Василев, председател на РС на БСП – Източен, Пловдив: БСП е единствената реална опозиция

1.04.2018

„БСП е единствената реална опозиция както на национално, така и на местно ниво”, обобщи в годишния си доклад председателят на Районния съвет на социалистите в пловдивския район „Източен” Йордан Василев. Той отчете едногодишната работа на организацията, анализира постигнатото и набеляза целите в контекста на актуалната обстановка. „Нашият район е труден – на територията му е кв. „Столипиново”, в който се концентрират  всички проблеми на прехода – от бедността и безработицата до обществения ред и сигурност”, изтъкна инж. Василев. Той бе категоричен, че за справянето с най-голямото гето на Балканите трябва твърда политическа воля на всички нива – от правителството до местната управа.

Лидерът на Пловдивските социалисти Красимир Трифонов се съгласи, че районът се нуждае от специално политическо внимание. Той се ангажира да осигури комуникационна и експертна помощ в търсенето на решения, но призова за мобилизация на всеки член. „Нашата сила е в диалога с хората. Връзката с тях ни държи на пулса на ежедневните въпроси, за които да предложим алтернатива”, подчерта той и пожела следващата година р. „Източен” да имат свои съветници в местния парламент.

Финансистът на социалистите в Пловдивския общински съвет Петя Манева докладва за свършеното от групата и напомни, че всеки от колегите й има приемна за граждани както в Централата на БСП - Пловдив, така и в районните клубове.

Народният представител и заместник-председател на Градската партийна организация Теодора Халачева се ангажира да помага за изработването на програма, с която социалистите ще се явят на местния вот догодина. Пред форума тя отчете и дейността си в Народното събрание.