Манол Генов: Здравеопазването на Москов и Борисов- без равнопоставеност, достъпност и качество

Мар 20, 2017 ПЛОВДИВ Новини БСП 0 942

Не може аспиринът в България да е три пъти по-скъп от аспирина в Испания

„В сегашния вид на българското здравеопазване, който Москов и Борисов създадоха, липсват всякакви принципи на равнопоставеност, достъпност и качество на медицинското обслужване”. Това каза кандидатът за народен представител от БСП за България” в Пловдив област Манол Генов пред избиратели в Новаково, община Асеновград.

„Ние, от коалиция „БСП за България”, ще променим това. Ще спрем подигравката  с българските граждани, която ГЕРБ създаде чрез наглите си машинации в държавния апарат. Едно от първите неща, които ще променим, е да премахнем пръстовите отпечатъци в болниците- нещо, което искат и самите лекари и медицински сестри, защото ще облекчи работата при приема на пациента”, обясни Генов. Той бе категоричен, че левицата  ще работи за осигуряване на напълно безплатно и достъпно медицинско обслужване на здравноосигурените лица и за премахване на скритите начини за допълнително заплащане в кабинетите. „Не може аспиринът у нас да е три път по-скъп от този в Испания. В БСП искаме да променим лекарствената политика на страната ни, защото българинът заслужава качествени и достъпни лекарства - за пенсионери, за малки деца, за всички”, каза също той.

Хората в Новаково се обърнаха към Манол Генов с думите: ”Крайно време е на министерските постове да се поставят експерти, а не като Бойко- да ни слага социолози в МВР! Затова я докарахме дотук държавата!”. Кандидатът за народен представител им обясни, че в тази връзка приоритетна задача ще бъде формирането на система за вътрешна сигурност и обществен ред, която да гарантира спазването на личните права и собствеността на гражданите. „Тук основно място за сигурността по селата ще заеме разработената от БСП „полицейска карта”, при която в районите на малките населени места се създават нови постове с постоянен жандармерийски или полицейски състав”, обясни още Генов.