Минка Сърнешка подкрепи Българския младежки червен кръст

Мар 20, 2017 ПЛОВДИВ Новини БСП 0 1046

Чувствам се сред близки хора, защото съм участвала в основните дейности на организацията като партньор

„Чувствам се сред близки хора, защото съм участвала в основните дейности на организацията като партньор”. Това заяви кандидатът за народен представител от „БСП за България“ в Пловдив Минка Сърнешка на среща с младежи от Българския червен кръст. Тя заяви своята подкрепа за най-голямата и авторитетна неправителствена организация и заведе две момичета, които ще се включат в техните хуманни инициативи. Сърнешка отбеляза, че заедно с младежите от организацията са предоставяли социални помощи на деца и млади хора, както и на услуги за тях.

„БЧК е създадена от желанието да оказва помощ, да предотвратява и облекчава обстоятелства. Способства за възстановяване на взаимното разбирателство, дружбата, сътрудничеството и трайния мир между хората“, заяви Сърнешка. Тя приветства Таня Георгиева, директор на областния съвет на БЧК в Пловдив, както и зам.-председателя доц. Христо Паунов, за техния всеотдаен труд, знания и енергия. 

„По-важното е, че в БЧК младите хора се научават на доброта и човечност, а в училище нямат такъв предмет, затова винаги ще ви подкрепям, може да разчитате на мен”, обърна се кандидатът за депутат от левицата.