Учители към Манол Генов: Молим ви, отменете Закона за образованието!

Мар 18, 2017 ПЛОВДИВ Новини БСП 0 1347

18.03.2017 г.

Учители от община Асеновград се обърнаха към кандидата за народен представител от Коалиция "БСП за България" Манол Генов с директното искане да бъде отменен настоящият Закон за предучилищното и училищното образование. Нарекоха го бюрократичен, абсурден, унизителен за професията и неефективен спрямо обучаващите се.

“Да не ти се печелят избори, такова е положението в държавата. И състоянието на образователната ни система е много показателно за това. Недопустимо е на учениците да се гледа като на касички, заради ролята на делегираните бюджети.  Трябва да обърнем пирамидата на образованието - на входа на ВУЗ-вете, например, да се прави по-голяма пресявка на кандидатите. Защото сега всеки може да запише всичко, а накрая излизат с диплома, но без квалифицирани знания”, каза Манол Генов.

Кандидатът за народен представител от Пловдив област обясни, че заради всичко това коалиция "БСП за България",  предлага пълна ревизия на образователната реформа чрез промени в Закона за образованието. Той подчерта, че сред тях е и предложението ни за въвеждане на един учебник на предмет.” Твърдо смятаме, че е необходимо обвързване между образованието и пазара на труда. Държавата трябва да създаде необходимите условия за насърчаване на бизнеса и работодателите да инвестират в образованието, да се използва науката като фактор за развитие и икономически растеж”, каза в заключение Манол Генов.