Търновалийски в Първомай: Заставаме пред вас с един ангажимент - да не позволим да закрият държавата ни

Мар 17, 2017 ПЛОВДИВ Новини БСП 0 1506

Ние от БСП поставяхме въпросите и за моста на Градина, и за отклонението към магистрала Тракия

„Какво направиха ГЕРБ за развитието на общините, какво от обещанията си изпълниха?“ попита риторично жителите на гр. Първомай Георги Търновалийски, водач на листата на "БСП за България". „Да вземем за пример вашия народен представител – за 2 години – 4 въпроса, от които само 2, свързани с Първомай и населените места.  Ние от БСП поставяхме въпросите и за моста на Градина, и за отклонението към магистрала Тракия, за да не се налага да стигате до Чирпан, за да влезете в платното за София. Водоснабдяването и канализацията на с. Градина и другите населени места още през 2009 година бе определено за неприоритетно от първата правителство на ГЕРБ. Сега се опитват отново да залъгват хората“, категоричен бе Търновалийски.
Според него проблемите на общините в областта са идентични - няма среща, на която хората да не са се оплакали от лошата междуселска инфраструктура и  транспорт, от липсата на канализации и лошо водоснабдяване. „Ние сме тук пред вас с един ангажимент - да не позволим да закрият държавата ни. Защото в последните дни се сблъскваме само с лъжи, здравеопазването е в критично състояние, образователната ни система е в хаос, малкият и среден бизнес е пред закриване. Това ни завещава ГЕРБ – дългове, които дори не се разходват в икономиката на страната ни. Изтеглиха дългове, които сега са замразени. Това е все едно да вземете кредит  и да го сложите под дюшека“,  разкри критичната ситуация в страната ни Търновалийски. Той подчерат, че БСП предлага програма с дългосрочна цел, програма не само за един мандат, а такава, която ще доведе до формиране на социална държава. "В центъра на програмата ни е защита и подпомагане на  активните, инициативните, предприемчивите и образованите, за да имаме позитивна социална държава, която може да създаде условия за намаляване на бедността и неравенството, за подкрепа на най-засегнатите социални слоеве“, каза водачът на листата с номер 10.

"Първомайска община е с намаляващо население. Въпреки работещите предприятия, младите хора не искат да живеят тук, селата обезлюдяват и все по-трудно се намира квалифицирана работна ръка", посочи Николай Митков, зам.-кмет на Първомай и част от листата на БСП за България в областта. Той подчерта, че ГЕРБ се хвалят с финансова стабилност на страната, но са прогонили хората.