Георги Търновалийски: Предизборната програмата на ГЕРБ е една огромна лъжа

Мар 13, 2017 Новини БСП 0 1538

След 7 години ГЕРБ се сетиха за геноцида им над пенсионерите

„Предизборната програмата на ГЕРБ е една огромна лъжа. С нашата програма ще изведем България на този път, който заслужава и ще я изведем от застоя, до който я доведоха ГЕРБ.” Това заяви водачът на листата на „БСП за България” в Пловдив-област Георги Търновалийски по телевизия BG on AIR. Той обясни, че ако програмата на ГЕРБ е истина, то обещаното от тях щеше да бъде вече предвидено в тригодишната бюджетна прогноза, която те са внесли само преди 3 месеца. „Там политиките, които сега те обещават на хората, изобщо не са застъпени”, посочи Търновалийски. Той обясни, че в бюджета не е имало нито процентно увеличение за образованието, а напротив – намаление, нито заложено увеличение на минималната работна заплата. „И ред други, т.нар. от тях "секторни политики", с които сега ще решават проблемите на гражданите”, посочи водачът на листата на „БСП за България” в Пловдив-област.

Против СЕТА сме

По повод споразумението СЕТА, Търновалийски бе категоричен, че левицата е против него. „Ще загубим националния си суверенитет, ще влязат ГМО продуктите у нас”, категоричен бе Търновалийски. „Едва 30% от БВП на страната ни са от реалната икономика”, заяви Търновалийски и обясни, че останалото са от еврофондовете. „Когато през 2020 г. свършат те, какво се случва с икономиката ни?”, попита той и допълни, че ГЕРБ изобщо не я развиват. По думите му 2-3% растеж на икономиката ни изобщо не е достатъчен. „Нужен е 5,6% ръст. Трябват публични инвестиции - минимум 10-12 млрд. на година. Това може да се случи само с работеща икономика и работни места. Ние сме го предвидили и предлагаме определени стъпки, като 500 млн. лв. чрез фонд „Индустрия” и 150 млн. лв. за фонд „Иновации”, обясни Търновалийски.

След 7 години ГЕРБ се сетиха за геноцида им над пенсионерите

„2 000 000 пенсионери живеят под прага на бедността. След 7 години ГЕРБ се сетиха за геноцида над тези хора”, подчерта Георги Търновалийски.