Проф. Иво Христов с пловдивска премиера на книгата си "ПРЕД ПЕПЕЛИЩЕТО НА НЕСТАНАЛОТО БЪЛГАРСКО ОБЩЕСТВО"

Мар 12, 2017 ПЛОВДИВ Новини БСП 0 1538

„Българското общество, освен че не се е случило, но се е превърнало и в пепелище

"ПРЕД ПЕПЕЛИЩЕТО НА НЕСТАНАЛОТО БЪЛГАРСКО ОБЩЕСТВО" – така проф. Иво Христов, доктор по социология на правото, преподавател в ПУ „Паисий Хилендарски, е озаглавил новата си книга. Нейната премиера пред пловдивска публика ще се състои утре, 13 март, от 18.00 часа в Културен център „Тракарт” (подлез Исторически). 
„Българското общество, освен че не се е случило, но се е превърнало и в пепелище” – какъв смисъл влага в тази жестока метафора авторът? Проф. Христов има отрезвяващ анализ, а ще отговори и на питанията на аудиторията. 

„България е страна, победена в Третата световна война... статутът й е на периферна територия със затихващи функции.... поставена е под военен, политически, икономически, финансов и културно-пропаганден контрол, осъществяван в две направления – външен геополитически и чрез марионетни вътрешни „елити”, които действат в убийствена комбинация... Възможен ли е изход от тази ситуация?”. 
Трудни въпроси, още по-трудни отговори в книгата на проф. Иво Христов „ПРЕД ПЕПЕЛИЩЕТО НА НЕСТАНАЛОТО БЪЛГАРСКО ОБЩЕСТВО” и на нейната първа среща с читатели от Пловдив утре вечер.