Манол Генов: Нашата цел е да превърнем България в едно по-добро и желано място за живот

Мар 11, 2017 ПЛОВДИВ Новини БСП 0 845

Атанас Телчаров: Държавата  трябва да подкрепи най-чувствителните сектори на земеделието

„Нашата цел е да превърнем България в едно по-добро и желано място за живот. Разбира се, това ще се постигне чрез социална справедливост, подкрепа на младите семейства и възрастните хора, достойно възнаграждение на работещите. Но най-голямото предизвикателство пред нас е демографската катастрофа -  с нея трябва и ще се захванем първо”. Това заяви кандидатът за депутат от „БСП за България” в Пловдив област Манол Генов на срещна с избиратели от кв. Никола Вапцаров.

„За да има стимул едно младо семейство да създаде дом и отгледа децата си в България, то трябва да е спокойно за бъдещето  и настоящето си. Затова ние ще обвържем месечното парично обезщетение за отглеждане на дете от 1 до 2 години с размера на минималната работна заплата. Ще направим първите стъпки към семейно подоходно облагане като се приспада по 50 лв. месечно от дължимия данък общ доход на работещите родители за едно дете”, обясни пред събралите се Генов. Той каза какво още предвижда платформата на левицата: „Ще разширим обхвата на помощта в началото на учебната година за семейства с ниски доходи. Темата е дълга, възможности има, но споделих това, с което ще започнем и което бързо ще даде резултат”, каза още той.

Атанас Телчаров: Държавата  трябва да подкрепи най-чувствителните сектори на земеделието

„В програмата на левицата има предложение държавата да подкрепи най-чувствителните сектори на земеделието, а именно зеленчукопроизводството и овощарството, като приоритет ще е и животновъдството”, заяви кандидатът за народен представител от „БСП за България” в Пловдив област Атанас Телчаров в село Драгомир. Той обясни, че субсидирането ще става на база реално произведена продукция. „Малките и средни стопанства ще получават допълнителни средства”, поясни Телчаров.

Според него в основата на програмата на БСП е не само развитието на индустрията и икономиката, но и поглед към жителите на малките населени места, за разрешаване на техните проблеми и намиране на  перспектива за развитие и спиране на обезлюдяването им. „Ние предлагаме публично-инвестиционна програма, която ще помогне за  развитието на малките населени места, за ремонта на инфраструктурата в тези, които не са получили европейски средства, за да се компенсират различията в тяхното развитие“,  категоричен бе  Телчаров.