Търновалийски: И в най-малкото населено място хората трябва да усетят промяната

Мар 10, 2017 ПЛОВДИВ Новини БСП 0 1683

Трябва да се преизчислят старите пенсии, за да се вдигнат с 20% - 30%

"БСП поставя хората в центъра на своята програма, а решаването на проблемите и на най-малкото населено място са  постоянен наш  ангажимент", каза пред жителите на с. Главатар Георги Търновалийски - водач на листата на "БСП за България" за Пловдив - област.  Заедно с кандидатите Галин Дурев и Милко Сарафов те представиха платформата на левицата и дискутираха проблемите, свързани с обезлюдяването на селото, достъпа до социални услуги и промените в пенсионната сфера. 

„Целта  ни е да стигнем и до най-малките населени места в областта и да се опитаме да помогнем на хората в тях. Няма да чуете обещания, които не можем да изпълним. Ще направим необходимото да се чувствате сигурни в своето родно място. Ще дадем перспектива на младите хора, които искат да останат тук“, каза  още Търновалийски. Финансистът посочи и  още един приоритет на БСП -  преизчисляването на старите пенсии, което ще донесе средно до увеличение на пенсиите с 20% до 30% .

Галин Дурев подчерта като основен акцент в програмата на "БСП за България"  преодоляването на демографската криза. „Грижата ни е за младите семейства, за тези, които работят – ангажираме се да  бъде намаляван данъкът върху доходите с 50 лв. за всяко дете.  Ще възстановим защитата на майчинството, ще направим така, че да се върнат моите връстници - децата ви, отново в родината. Защото нашата цел е осем милиона българи и нито един под и на прага на бедността. Според Милко Сарафов "БСП за България" носи промяната и ще допринесе за подобряване на условията на живот и в най-малките населени места.