Галин Дурев: Трябва промяна на модела и на партийните субсидии, и на тези в земеделието

Мар 08, 2017 ПЛОВДИВ Новини БСП 0 823

08.03.2017

За промяна на модела на субсидиите към земеделието,  поискаха жители на село Маноле след среща с кандидата за народен представител от „БСП за България” в Пловдивска област Галин Дурев. Основните теми, които хората от пловдивското село повдигнаха,  бяха свързани със земеделските проблеми и битовата престъпност.

Въпросът със субсидиите за земеделието също бе повдигнат от жителите на село Маноле. Повечето от тях са на мнение, че за да се спре съмнително усвояване на субсидии е нужно те да бъдат изплащани на единица произведена продукция, а на не единица площ. По този начин ще е по-справедливо финансирането и ще се отстранят производителите-фантоми, които държат земя само заради субсидиите.

Не на последно място хората от пловдивското село обърнаха внимание и на проблемите с битовата престъпност, която обхваща все по-голяма част от населените места. Експертът по национална сигурност заяви, че „БСП за България” имат ясна програма за справянето с този проблем, който се превръща в епидемия. 

Според кандидата за народен представител, това може да се реши с правилно управление на човешкия фактор в МВР и адекватни решения при оперативните дейности на полицейските служители.