Д-р Любомир Паунов: Всичко зависи от нас. Всеки е важен, за да успеем.

Мар 06, 2017 ПЛОВДИВ Новини БСП 0 1227

Тодор Стоилов: Без работеща икономика ще продължаваме да сме на опашката по доходи в ЕС

„Най-важно е да задържим младите хора в България”. Това заяви пред избиратели в пловдивския квартал Прослав кандидатът за народен представител от БСП д-р Любомир Паунов. Той изтъкна, че всеки шести студент от десет, завършващи медицина, напуска пределите на страната ни. „Какво предлагам да се направи? Моята болна тема – специализациите в сферата на здравеопазването – да оздравее, като се подкрепи във всяка една община”, заяви петият в листата на „БСП за България” в Пловдив. 
„Трябва да разберем, че всичко зависи от всеки един от нас, всеки е важен, за да успеем”, посочи младият хирург и цитира Бенджамин Франклин - „Изчезна пиронът и подковата липсва. Изчезна подковата и конят липсва. Изчезна конят и ездачът липсва. Изчезна ездачът и изгубихме битката”.

„За да спечелим битката, важно е да имаме една обща кауза и един идеал”, заключи д-р Паунов. .

Тодор Стоилов: Без работеща икономика ще продължаваме да сме на опашката по доходи в ЕС

„Стават вече 10 години от „пълноправното” ни членство в ЕС и продължаваме да сме най-бедната държава не само в Европейския съюз, но и в Европа”, каза 30-годишният кандидат за народен представител на левицата в Пловдив Тодор Стоилов на среща с избиратели в кв. Прослав. Той посочи, че в съседните държави БВП на глава от населението е по-малък от този в България. По думите му,заплатите там обаче са с до 40% по-високи от тези, които работещите получават в България. „Защо е така? – попита младият експерт по външна търговия и обясни - Защото икономиката ни се гради главно на заеми, еврофондове и субсидии”. Той подчерта, че парите от ЕС ще приключат през 2020 г. и припомни, че по време на управлението на ГЕРБ процентът на заеми, като дял от БВП, е скочил двойно – от 35% на 73%, което е наистина страшно. За Стоилов съотношението на внос-износ е сходно и съизмеримо с демографската катастрофа, в която сме. „Разглеждайки ежегодните справочници с топ 100 фирми с най-голям оборот на капитал през годината, виждаме, че на челните 8 места у нас са външни корпорации – големите енергоразпределителни дружества, които не са с държавно участие; големите хипермаркети и големите телекомуникационни компании” – обясни кандидатът за народен представител.  Той бе категоричен, че  виновни са тези, които са ни управлявали досега и  които са ни предавали до момента, както на национално ниво, така и в Пловдив. „Работещите фабрики, заводи, пълните паркинги, големите фирми са в подстъпите на града", очерта структурата на местната икономика Тодор Стоилов. Те са регистрирани в съседните общини поради по-малките данъци там, но използват пловдивската инфраструктура и добрата ни логистика, използват също така умствената и работната ни сила, потенциала на града ни, а в Пловдив плащат нулеви данъци. „За този местен проблем, убеден съм, има механизми за обсъждане и решаване в Народното събрание. Трябва да приложим управленската програма на БСП, ориентирана от общото към частното. И от личния интерес  към общия.  Трябва да помислим и за нашите деца и внуци”, заключи бъдещият депутат.