Манол Генов раздаде стотици мартеници, заедно с младежи от Асеновград

Мар 01, 2017 ПЛОВДИВ Новини БСП 0 992

Поздрави и културните дейци

Днес всички си връзваме мартеници за здраве и благополучие. Това е една прекрасна, наша си, българска традиция. Точно тези неща разкриват и утвърждават идентичността на народа ни през годините. Харатерните обичаи са носител на националния ни дух, нравствеността и традициите. Те ни отличават сред останалите еврипейски и други култури, но в същото време са и средство за осъществяване на диалог и опознаване”- това каза днес кандидадът за народен представител Манол Генов в Асеновград по случай отбелязването на 1-ви март и Баба Марта.

Младежи от партийната организация на БСП в града раздадоха  стотици мартеници от негово име с пожелание за здраве и успешна година. В допълнение към думите си, той каза още, че коалиция „БСП за България” предвижда конкретни мерки, които държавата трябва да предприеме за подпомагане на културата. Като пример Генов посочи, че трябва да се подобрят механизмите за финансиране на културата, включително и чрез създаване на специализирани фондове: „Подкрепа на дебютни проекти“, „Съвременно българско изкуство“, „Българско културно-историческо наследство“ и „Развитие на българското киноизкуство“. Той поздрави и хората на изкуствуто и културата. „Вие сте културните апостоли, които поддържат огнището на знанието и вдъхновението, а пламъкът на това огнище идва от душите и сърцата ви", каза Генов на празничното тържество към самодейците и читалищните дейци от Асеновград и общината, които на днешния ден отбелязват Деня на любителското художествено творчество.

В нашето съвремие културата е изразител на националната идентичност, разбирана като единство на материално и нематериално културно наследство и съвременно художествено творчество. Като носител на националния дух, нравственост и традиции, тя е и средство за диалог между народите и държавите, категоричен бе Манол Генов.