Георги Търновалийски: Темата за летище "Пловдив" продължава да бъде актуална за нас

Фев 28, 2017 ПЛОВДИВ Новини БСП 0 1560

В 44 Народно събрание ще търсим и законодателна инициатива, чрез която летищните такси да остават като пряк доход за дружеството

„За съжаление се оказа, че на всички проведени досега срещи с руски туристически компании и бизнесмени, не е присъствал никой от ръководството на летище "Пловдив". Не са били представени нито неговите възможности за обслужване на полети, нито възможностите на региона за културен и балнео и уелнес туризъм”. Това заяви водачът на листата на "БСП за България" в Пловдив област Георги Търновалийски, след срещата на негово превъзходителство извънредния и пълномощен посланик на Русия у нас Анатолий Макаров с бизнеса от региона. Той постави за пореден път актуалния въпрос за летище "Пловдив" и възможността руски компании да отворят постоянни или нови чартърни линии.

Търновалисйки обясни, че за гостите на града е било странно, че Пловдив е изключен от туристическия поток, въпреки своите дадености. Социалистът допълни, че посланик Макаров е изказал своето учудване, че едно толкова добре уредено летище не се ползва, като даде пример, че ако има възможност би летял до Пловдив, защото от там, достигането до която и да е точка на България е още по-лесно.

„В 43-то Народно събрание нееднократно поставях въпроса за съдбата на летище "Пловдив", неговото концесиониране и управление. Ще продължаваме да търсим решения, с които да бъде разширена неговата дейност”, коментира още Търновалийски. По думите му пловдивският аеропорт е стратегически обект за Южен Централен район. „В 44 Народно събрание ще търсим и законодателна инициатива, чрез която летищните такси да остават като пряк доход за дружеството, подобно на летище "София”, заяви водачът на листата на "БСП за България"  за Пловдив област.