Инж. Йордан Василев, председател на БСП - Източен: Възможността да бъдем превърнати в огромен бежански лагер става все по- реална

С тържествена конференция социалистите от район Източен отбелязаха 20 години от учредяването на Районния съвет

С тържествена конференция социалистите от район Източен отбелязаха 20 години от учредяването на Районния съвет. В политическия си доклад председателят на организацията инж. Йордан Василев припомни събитията, дали тласък на идеята за организирана политическа работа на терен.

 „За тези 20 години трябва да сме благодарни на приятелите и другарите,  с които изминахме  един не лек път” – подчерта Василев, връчвайки грамоти на активните социалисти. Той анализира актуалната политическа ситуация, разкритикува антибългарското управление на ГЕРБ и заяви, че спечелването на президентските избори е първостепенна задача не за партията, а за България. Той предупреди, че всеки ден на това управление е вредно, защото  превръща държавата  в територия. „Отказахме се под давление на европейските и американските ни партньори от стратегически енергийни проекти – АЕЦ БЕЛЕНЕ и газопровода „Южен поток”. Унищожихме армията си и се превърнахме в безплатен полигон и спаринг партньор за войските от НАТО. Възможността да бъдем превърнати в огромен бежански лагер става все по- реална. Тихомълком правителството взе решение за настаняване на икономически мигранти, маскирани като бежанци, в нашите села и градове” – посочи лидерът на социалистите в Източен и заяви, че единствената алтернатива в описаната ситуация е БСП. Той бе категоричен, че в България все още има мислещи, социално чувствителни и родолюбиви хора, които не се страхуват да се противопоставят на ГЕРБ и насаждания от тях страх. По думите му,  това ще се види още на 6 ноември, а на балотажа кандидат-президентската двойка с №13 Радев-Йотова ще бъде победителят.