ДЕКЛАРАЦИЯ в подкрепа на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН

От участниците в митинг-поклонението в Асеновград по повод 74 години от гибелта на асеновградските антифашисти Пантелей и Лазар Пачови.

Възмутени сме от безпрецедентното и унизително за България решение на правителството да промени българската кандидатура за генерален секретар на ООН. То е срамно, рисково и  национално безотговорно. Искат ли българските управляващи начело на световната организация да застане българин? Едва ли!
Заявяваме своята категорична подкрепа за Ирина  Бокова, тя е успешният кандидат на България. Тя е световно призната и уважавана българка, която два мандата в ЮНЕСКО доказва своята ангажираност  с проблемите на света в областта на културата, образованието и човешките права. Като истинска българка работи за съхраняването и популяризирането на световното и  българското културно-историческо наследство.
Съществен е приносът на Ирина Бокова за изграждането на модерната българска държава, както и за подготовката и влизането на България в ЕС.
С такива  качества и борбеност българката Ирина Бокова заслужава  да бъде генерален секретар на Организацията на обединените нации.
Въпреки  медийните и политически интриги и безотговорността на правителството, ние стоим зад Ирина. Тя е най-успешният съвременен български дипломат  и признат световен лидер.
 
УСПЕХ, ГОСПОЖО БОКОВА!

От участниците в митинг-поклонението в Асеновград по повод 74 години от гибелта на асеновградските антифашисти Пантелей и Лазар Пачови.