Членовете на Младежкото обединение в БСП – Пловдив ще отбележат св. Валентин подобаващо, с усмивки и много любов

Ръчно изработени валентинки и свитъци с българска любовна поезия ще получат на 14 февруари пловдивчани, минаващи по Главната улица

Ръчно изработени валентинки и свитъци с българска любовна поезия ще получат на 14 февруари пловдивчани, минаващи по Главната улица.

“Членовете на Младежкото обединение в БСП – Пловдив ще отбележим св. Валентин подобаващо, с усмивки и много любов”, разкри координаторът на младите социалисти и общински съветник от БСП – Теодора Халачева.

“Посланията, скрити във валентинките са от стихове на български автори, добре известни  като имена, но чиято любовна поезия връстниците ни не познават. В празник, който все пак не е традиционен за нас, въпреки голямата му популярност в последните години искаме да припомним красотата на българския език, поезията на думите, изречени в стих, отправен към любим човек ”, коментира тя.

Любовните картички са направени собственоръчно от младите социалисти от различни материали – картон, дърво, текстил и най-вече във всяка от тях е вложена любов. Всеки, получил валентинка, ще може да я подари на любим човек и  да  посвети романтичното послание, изписано вътре. „В сивото ежедневие, нека по-често намираме начин да изразим обичта си”, призоваха социалистите.

Акцията на младежите от БСП е с начален час 13:00 часа.