Георги Гергов: Ние сме отборът, който може да промени Пловдив

Пловдивчани винаги са били революционери

            „Промяна е най-важната дума, която трябва да чуят всички пловдивчани. Ние сме отборът, който може да промени Пловдив и на 25 октомври играем за победа”. Това заяви кандидатът за кмет и водач на листата на БСП Георги Гергов  пред стотици членове и симпатизанти в Пловдив при откриването на предизборната си кампания. В речта си той декларира намерение да сложи край на 25 –годишното синьо управление в града на тепета. Затова и мотото на личната му кампания е „Кметът на промяната”.
„Пловдивчани винаги са били революционери и ще направят промяната, защото не могат да бъдат заблудени с градинки и шадраванчета” – прогнозира Георги Гергов. Той отново посочи, че местната власт харчи непрозрачно бюджетните средства и натоварва с милиони креди пловдивчани. „Над 120 млн. лева ще трябва да плати всеки един от нас тук, за да върнем взетите  от Общината заеми. Много е лесно така да харчиш чужди пари, но някой да си е давал съгласието за такъв начин на развитие на Пловдив?” – попита кандидатът за кмет Георги Гергов.
В речта си той не пропусна да отбележи най-важните градски проблеми и отсъствието на стратегически решения за емблемите на Пловдив – р. Марица, Стария град, Главната, големите инфраструктурни проекти като „Модър-Царевец” и булевардите покрай реката. „Нямаме една входна артерия на града, но имаме фонтан на кръговото кръстовище до Водната палата” – възмути се Гергов. Той обърна внимание и на останалите кандидати в предстоящия вот, като заяви, че те са на хранилка в община Пловдив от години и искат статуквото да продължи, защото то „гарантира обществени поръчки за свои хора”. „Стига толкова! Ако искаме нашите деца да останат в Пловдив, ако искаме пловдивчани да имаме достойнство като вековен град, на 25 октомври трябва да стане промяната! – заяви категорично Георги Гергов и призова хората да гласуват с номер 5. „С подкрепата на пловдивчани и с този отбор можем да направим промяната” – каза Георги Гергов,  посочвайки кандидатите за районни кметове и общински съветници. „С номер 5 ние предлагаме модел, който е за Пловдив! На 25 октомври ще ги бием!” – завърши речта си кметът на промяната, а множеството му отговори с мощно „БСП!” и „Победа”.
Много символика видяха социалистите в номера, с които се явяват на изборите. Пет е номерът на успеха, пет са пръстите на ръката, пет са сетивата. „Пет са причините да се гласува с №5- Път, Промяна, Прогрес, Пловдив и Пловдивчани”, изписаха с пет лъча съветниците от листата, представени на червената сцена пред фронт офиса на БСП в Пловдив. Близо половината са жени, младите до 35 години са една трета, десет от кандидатите са университетски преподаватели, а всички са утвърдени професионалисти в сферите си на работа. Отборът на районните кметове също е респектиращ – младите инженери - Калин Милчев( „Централен”), Милена Колева („Западен”) и Йордан Василев („Източен), експертът по европейски проекти Красимир Трифонов („Южен), футболната легенда Петър Курдов („Северен”) и икономистът финансист Добромира Тошева („Тракия”). В челото на листата БСП залага на лидера си Георги Гергов, известния пловдивски хирург и бивш депутат проф. Красимир Мурджев, настоящите съветници - Димитринка Вакрилова, Минка Сърнешка, доц. Ангел Иванов, Николай Радев, финансиста Петя Манева, политолога и младежки лидер Теодора Халачева, инж. Калин Милчев, юриста  Красимир Карамфилов.
В подкрепа на листата и кандидатите с №5 пяха изпълнителите от българската поп вокална група Трамвай №5. Те пожелаха късмет на Георги Гергов и БСП и успех на 25 октомври.