Георги Гергов, кандидат за кмет на Пловдив: Време е да направим промяната и да сложим край на статуквото

С митинг-поклонение в местността Кемера пловдивските социалисти отбелязаха 92 години от Септемврийското въстание

С митинг-поклонение в местността Кемера пловдивските социалисти отбелязаха 92 години от Септемврийското въстание. В словото си по повод първото в света антифашистко въстание инж. Йордан Василев, кандидат за районен кмет на Източен, припомни заветите на септемврийци. „Вдъхновени от техния подвиг, ние, техните наследници, тръгваме на битката с единствената възможна парола „Нито крачка назад! Главите горе! За по-доброто бъдеще на Пловдив и България!” – декларира IT специалистът, а хората пред мемориала в местността му отговориха с „Победа”.

Димитринка Вакрилова, председател на социалистите в р. Централен и кандидат за общински съветник, припомни, че в ноща срещу 27 септевмри 1923 година на това място са разстреляни видни пловдивски интелктуалци, радетели за свобода и справедливост. Сред тях е и кметът на Пловдивската комуна – Никола Гълъбов.  В речта си социалист №1 в Пловдив и кандидат за кмет на най-стария жив град в Европа Георги Гергов припомни как само за три месеца комунарите успяват да променят местното самоуправление. „Те са искали нормалните неща и преди да бъдат арестувани от жандармерията, дават  гласност и публичност на това, което се решава в Общинския съвет с открити заседания, развиват здравна и социална политика”, посочи Георги Гергов. Той изтъкна, че и днес това остават целите и ценностите, към които БСП се стреми. „За 25 години загубихме децата си, държавата си и всичко градено половин век. Време е да направим промяната и на тези избори да сложим край на това статукво” – заяви Георги Гергов пред пловдивчани. Той подчерта, че за постигането на тази задача е важен всеки човек. Лидерът на социалистите даде и аргументите, с които той и БСП влизат в надпреварата – знания, умения и опит. «Нека не подценяват революционната партия БСП, защото имаме памет, минало и бъдеще» - каза в заключение кандидатът за кмет на Пловдив Георги Гергов, а след това връчи членски карти на новоприети социалисти.

С едноминутно мълчание и полагане на цветя паметта на септемврийци-пловдивчани почетоха Милена Колева, кандидат за районен кмет на Западен, Добромира Тошева, кандидат за районен кмет на Тракия, кметът на с. Ягодово Николай Гарджев, настоящи и бъдещи общински съветници от БСП.