Инж. Калин Милчев, кандидат на БСП за кмет на Централен: Хълмовете са най-пловдивската емблема и уникална даденост за града ни

Темата поставиха граждани, които са огорчени, че тепетата тънат в забрава и са превърнати в бунища

”Трите хълма - “Младежки хълм”, “Хълм на Освободителите” /Бунарджик/, “Данов хълм” /Сахат тепе/ могат да се превърнат отново в градски оазиси, а не да хвърлят тягостна сянка.” Това заяви младият кандидат от БСП за районен кмет на Централен инж. Калин Милчев на среща със социалисти и симпатизанти. Темата поставиха граждани, които са огорчени, че тепетата тънат в забрава и са превърнати в бунища. „Хълмовете са най-пловдивската емблема и уникална даденост за града ни. Те са неговите белите дробове, и места за разходки, за почивка, за среща с природата. Затова нямаме право да бездействаме повече”, посочи инж. Калин Милчев.

Милчев обясни, че в неговата програма тепетата са специален акцент и има планирани последователни мерки, като на първо място е прочистване на изсъхналата растителност и засаждане на нова. Предвидено е възстановяване на естествената алпийска растителност в скалните кътове. Ремонтът на съществуващите помпени инсталации, езерца и водоскоци, както и на съществуващите алеи, подпорни стени и пътеки, са сред ангажиментите на бъдещият районен кмет. „Трудно ли е всичко това? Аз мисля, че не! Трябва единствено организация от страна на общината, могат да се включат и граждани, а защо не и част от пловдивските училища да вземат участие в обновяването им, елемент на съвременното екологично образование”, каза в заключение инж. Милчев.