Георги Гергов: Нека не се правим на хора от народа, а да кажем какво ще направим за народа

Представителите на БСП внесоха първи своите документи за регистрация в ОИК - Пловдив

На светлия християнски празник Вяра, Надежда и Любов лидерът на пловдивските социалисти Георги Гергов регистрира кандидатите за кмет, районни кметове и общински съветници. Оказа се, че БСП първи  внасят документите в Общинската  избирателна комисия „ Този регистрационен номер 1 е задължаващ. Надявам се, че ще изненадаме мнозина и ще направим промяната“. Това каза на излизане от бившия Партиен дом Георги Гергов. Според него хората очакват и се нуждаят от промяна в ляво, а БСП има възможността да я реализира.

 Попитан за прогнозите му кои ще са кандидатите на балотажа, той отговори: „Аз съм сигурен, за другите не знам. Нека всеки да изложи програмите и вижданията си за управлението на Пловдив. И нека  не се правим на хора от народа, а да кажем какво ще направим за народа”, каза още кандидатът на левицата. По думите му именно това е важното, а не пасторските физиономии и лица с изражение, че нищо лошо не са направили, а всъщност и нищо  добро не са свършили. „Кажи какво си направил вчера, за да ти гласуваме доверие за утрешния ден! Аз имам история, за мен се е писало всичко, но мога да гледам в очите и съм готов да отговарям на всякакви въпроси”, заяви кандидат-кметът.

 

„За  25 години в Пловдив виждаме само кичозност, помпозност, демонстрации и нищо реално. Никой не говори за високите  данъци, за кредитите, за това, че бизнесът го няма”, посочи още Гергов. Той припомни, че пловдивчани ще плащат 50 милиона заем на Чомаков, 30 милиона от мандата на Тотев, плюс още 40 милиона лева лихви. „Защо крият, къде са похарчени парите и трябвало ли е по този начин да се харчат?”, попита Гергов. Той разкритикува управляващите, че на всяка сесия продават между 10 и 20 имота и заяви, че с продажби бюджет не се пълни.

 

Според него две са важните неща за развитието на града – „Да се даде фронт на бизнеса и да се запазят младите хора”. Социалистът бе категоричен, че стратегията за развитие на Пловдив трябва да бъде обърната преди всичко към човека и към финансовото състояние на града. „Откритост и  ясни за изпълнение задачи - това предлагам, нека пловдивчани да изберат. Аз мога, доказал съм се, че мога! Пловдивчани да спрат за малко, да се откъснат от забързаността и ангажиментите си, да помислят, защото се избира кмет на града!”, призова Гергов. Той бе категоричен, че Пловдив има нужда от грамотен управленец, от мениджър, който може да допринася за полза на града, другото са клишета. „Време е да направим промяната, както на времето Пловдив направи Съединението и други исторически събития. Без клишета, без демонстрации, без популизъм. Истината за Пловдив да се чуе и да се случи в нашия град!”, завърши Георги Гергов.