Калин Милчев и съветници от БСП с инициатива “Знанието - първа крачка към успеха”

Образователни и занимателни игри за малчуганите, викторина и подаръци

“Знанието - първа крачка към успеха” е мотото на инициатива по повод първия учебен ден, която организират в Цар Симеоновата градина инж. Калин Милчев и общински съветници от БСП в Пловдив. Образователни и занимателни игри за малчуганите, викторина и разбира се, подаръци са предвидили организаторите за подрастващите. За по-малките ще има балони, а за учениците – полезни и нужни пособия за училище.

Кандидатът на БСП за районен кмет на Централен инж. Калин Милчев честити първия учебен ден на учители, ученици и родители. „Училищният звънец в средата на септември винаги ни кара да се замислим за българското училище, за нуждите на нашите деца, за потребностите и предизвикателствата, които ни поставя 21в”, споделя той. Въпреки че днес преобладаващи са положителните емоции, според него, училищният звънец е повод и за размисъл върху редица „неудобни” въпроси – за неграмотността, за училищната агресия, за страховете и борбата на подрастващите. По думите му случващото се в българското училище тревожи и обществото, местната власт, родителите съвместно с  директорите и преподаватели трябва по-активно да си сътрудничат, за да опазят децата от опасностите. „Има хиляди млади умове, които имат нужда да бъдат подкрепени, да бъдат насърчени да изградят себе си, да бъдат светлата част от обществото ни”, смята инж. Милчев. Той подчертава, че в тази мисия съществена роля имат читалища, църква и граждански сдружения, а подкрепата за младите учители може да доведе до ново българско Възраждане в родните училища. Бъдещият районен кмет е убеден, че децата се възпитават с лични примери и смята, че е дошло времето да се преосмисли преминаването на първите седем години на децата. „В детската градина ние трябва да научим и приобщим подрастващите към съвременните екологични практики, грижата и опазването на околната среда, да спазват правилата за движение, да уважават другарчето, да ценят таланта, да обичат спорта”, твърди инж. Калин Милчев.

„Образованието е онова, което ще даде нов тласък на съвременната пловдивска икономика”, категоричен е той и посочва очевидната необходимост от  по-активно сътрудничество на бизнеса с образованието.