Георги Гергов: Обработва се общественото мнение, за да се отклони вниманието от важните неща

Сеп 14, 2015 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 2184

Изборите не са валс, нито танго, а тежка битка, към която ние подхождаме сериозно

„Изборите не са валс, нито танго, а тежка битка, към която ние подхождаме сериозно. Днес дадохме насоките, поставихме задачите, остава да си свършим работата”. Това обобщение направи председателят на БСП в Пловдив и областта и кандидат за кмет на град Пловдив Георги Гергов  след края на областното съвещание, в което участваха над 1100 социалисти – председатели на основни партийни организации, председатели на градски, общински и  районни съвети, членовете на областни, градски и районни съвети, кандидати за кметове и съветници, членове на Националния съвет и Общопартийната контролна комисия.

По думите му този форум за БСП  е своеобразен старт на предизборното състезание. Пред медиите той подчерта, че амбициите на партийното ръководство за Пловдивска област са спечелване на 50 % от общините. „В тези избори градът ще помага на областта, областта на града, всички заедно” – посочи социалистът.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

Той добави, че кампанията на БСП ще е позитивна, с предлагане на политики и решения за хората. Не такава обаче е за опонентите, стана ясно от думите му. Попитан от как коментира медийните внушения, че трима от кандидатите за кмет на Пловдив са „негови хора”, той отговори: „Схемата е да се обработи общественото мнение,  да се отклони вниманието от важните неща, свързани с конкретните политики и да се вкара предизборната кампания в шоуто – тенис на маса, тенис на корт, гребане и т.н” Гергов заяви, че пловдивчани не са глупави хора, нито са късопаметни. „Славчо Атанасов стана кмет от ГЕРБ, Дани Каназирева излезе от ГЕРБ, за Зико и Тотев няма да обяснявам”, поясни Гергов.

Той ясно подчерта, че Пловдив е пълен с парадокси и докато управляващите откриват фонтанчета и шадраванчета, емблемата на 7-хилядолетния Пловдив – Старият град, е изключена от възможността за европейско финансиране. „Три са градовете в света – Пловдив, Рим и Дамаск. Как ще  развиваме Стария град, с каква стратегия и с какъв ресурс при положение, че имаме дадености като Панира и летище Пловдив, как ще работят хотелите, ресторантите, как ще развиваме туризма след като няма инвестиции? Това ли е градът на художниците, на културтрегерите?”, попита Гергов.

Той не спести критики за липсата на управленски подход в сферата на образованието, здравеопазването, градоустройството. „Не се говори за кв. Столипиново, извън времето за избори никой не обсъжда трайни  решения за този район освен нас”, посочи кандидатът за кмет.

Георги Гергов е убеден, че пловдивчани ще оценят кандидатите и програмата на БСП, затова вярва в достойното представяне на изборите през октомври. „Ние сме работили четири години, не от днес до 25 октомври!  Ще успеем!” – заяви бъдещият градоначалник, визирайки и успешните мандати на кметовете в Асеновград, Садово и Брезово.

 

Висока оценка на организационното състояние на БСП в Пловдив и областта даде и заместник-председателят на социалистическата партия Бойко Великов. Той изтъкна, че градската и областните структури са сред стабилните организации, в които процедурите по номинации и подреждане на листи са минали безпроблемно. „В 70% от българските общини имаме собствени кандидати, а в останалите се явяваме на изборите в коалиционен формат или в подкрепа на инициативен комитет”, съобщи Великов. В момента БСП има кметове в 70 общини, амбицията на националното ръководство е те да станат повече, а гласовете за партията да се увеличат, стана ясно от думите му. „БСП управлява в шест областни центрове, ще търсим възможност да станат повече, включително и в Пловдив”,  посочи Великов.