Красимир Трифонов, кандидат на БСП за кмет на р.Южен - Пловдив:Вапцаров е вечен, защото отразява най-светлите човешки пориви за свобода, справедливост и солидарност

Юли 23, 2015 Новини БСП 0 1795

„Тялото може да бъде унищожено с куршуми, но не и вярата в светлото бъдеще!” –  това каза в речта си по повод 73 години от разстрела на поета антифашист Никола Вапцаров кандидатът на БСП за кмет на р

„Тялото може да бъде унищожено с куршуми, но не и вярата в светлото бъдеще!” –  това каза в речта си по повод 73 години от разстрела на поета антифашист Никола Вапцаров кандидатът на БСП за кмет на р. Южен Красимир Трифонов. Десетки социалисти и симпатизанти положиха цвета на паметника и почетоха паметта на поета с минута мълчание.

„Думите на поета се оказаха по-силни от оловото на фашистите. Никола Вапцаров продължава да живее в сърцата на милиони хора като гражданин на света, носител на Световната награда за мир” – изтъкна Трифонов. Той подчерта, че вярата на поета достига до всички, защото е „бронебойна”, безсмъртна, неприкосновена. Трифонов добави, че Вапцаров е вечен, защото неговият поетически гений отразява най-светлите човешки пориви и стремежи към свобода, справедливост и солидарност.” По думите му 73 години след смъртта на Вапцаров действителността е почти същата -  стотици хиляди са безработни, неграмотността е голяма, престъпността и корупцията са високи, а обезверените млади хора емигрират в чужбина. „Трябва да върнем надеждата, че идеалите са постижими,  когато поставим във фокуса на всяко усилие Човекът” – завърши Красимир Трифонов.

„Вапцаров е човек с достойнство, с мечти за утрешния ден, борещ се за социална справедливост и човешко щастие”, отбеляза председателят на групата общински съветници от БСП.