Футболистът Петър Курдов е кандидатът на БСП за кмет на район Северен в Пловдив

Юли 10, 2015 ПЛОВДИВ Новини БСП 0 2002

 С популярна спортна фигура влизат в предизборната надпревара за районен кмет социалистите от район Северен в Пловдив

 

С популярна спортна фигура влизат в предизборната надпревара за районен кмет социалистите от район Северен в Пловдив. Футболистът Петър Курдов е гражданска номинация, но спечели доверието на делегатите на районната конференция, която се проведе снощи. "Никога не съм бил член на политическа партия, но винаги съм подкрепял лявата политика и съм споделял левите идеи", сподели пред форума Петър Курдов. Той заяви, че с увереност приема отговорността да поведе БСП-Северен към изборна победа. "Израснал съм с проблемите на пловдивчани и знам как да им помогна, за да ги преодолеем заедно", допълни футболистът и настоящ треньор на ФК "Марица".

Именно работата му във футболния тим, чиято база е на територията на района, го среща с много жители на район Северен и го запознава с техните нужди и грижи.  Да се прояви като успешен нападател не само във футбола, но и в предстоящата предизборна битка му пожелаха социалисти.

Петър Курдов е роден на 13 март 1961 година. Той е професионален футболист. Играл е във футболните клубове Марица (Пловдив), Левски (София), Ботев (Пловдив), Локомотив (София), Янтра, Славия, Майнц 05 (Германия) и Майорка (Испания). В момента е треньор на ФК "Марица" (Пловдив). Женен, с двама сина.