МО на БСП-Пловдив: Градът ни е бил лидер в родната икономика до промените

Дек 04, 2014 Новини БСП 0 1706

Пловдив е бил градът с най-голям принос за икономиката на България до 1990 г

Пловдив е бил градът с най-голям принос за икономиката на България до 1990 г. Това е категоричният извод от срещата-дискусия на младите пловдивски социалисти с Добрина Проданова – автор на книгата ''Факти и размисли за Пловдив и окръга. Възход на пловдивската икономика до 1990 г.''

 „Подобни срещи са необходими и полезни, тъй като те дават обективна възможност за запознаване с реалнoсти, които умишлено се скриват или се манипулират”, смята младежкият координатор на МО в БСП-Пловдив Теодора Халачева. Според нея с подобни инициативи в бъдеще младите пловдивски социалисти ще се противопоставят на тенденцията за изкривяване на фактите. Според МО в БСП – Пловдив такава се наблюдават в поведението на българския президент „който системно ни облъчва чрез медиите с удобни на него „истини".

Добрина Проданова е човекът, инициирал възстановяването на Търговско-промишлената камара - Пловдив, на която е председател и досега. Участва активно в създаването на пловдивска стокова борса, Агенцията за регионално развитие с бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия и др. Заради многобройните си заслуги в икономическия и обществения живот в Пловдив е включена в алманаха “Бележити български жени”.

Дискусията завърши с обща позиция за повече гласност на фактите от книгата на Добрина Проданова.