Младите пловдивски социалисти с анти СПИН акция сред студенти

Дек 01, 2014 Новини БСП 0 1355

 Младите пловдивски социалисти проведоха информационна акция по повод световния ден за борба със СПИН

 
Младите пловдивски социалисти проведоха информационна акция по повод световния ден за борба със СПИН.  Те раздаваха флаери и презервативи пред пловдивски вузове и на Главната улица в града. Много студенти откликнаха на инициативата и солидарно закичиха червената лентичка – символ на днешния ден. 
 
„СПИН е хронично вирусно заболяване, при което се уврежда имунитетът. Той не може да осигури защита на организма, в резултат на което се развиват тежки инфекции и ракови заболявания, водещи до смърт. Това е едно от най-опасните вирусни заболявания, познати на човечеството досега”. Така накратко разяснява специалистът д-р Любомир Паунов същността на коварното заболяване, който се включи в инициативата на младите пловдивски социалисити.
 
По думите му над 900 души с ХИВ/СПИН се проследяват в болници в София, Пловдив, Варна, Плевен и Стара Загора. Тестове за ХИВ се извършват в кабинетите за безплатно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН (КАБКИС). Те се намират най-често в Регионалните здравни инспекции (РЗИ). На телефон 070013040 може да се получи допълнителна информация за всички КАБКИС в страната.