MO на БСП-Пловдив подкрепя благотворителна инициатива

„Днешният празник на християнската младеж и семейство е повод не само да говорим за традиционните семейни ценности, но и да се замислим за онези, които не познават сигурността и топлината на бащиния дом, не са чувствали подкрепата и разбирането на родители

„Днешният празник на християнската младеж и семейство е повод не само да говорим за традиционните семейни ценности, но и да се замислим за онези, които не познават сигурността и топлината на бащиния дом, не са чувствали подкрепата и разбирането на родители. Нека бъдем благодарни за това, което ние имаме, и щедри към онези, които го нямат”. Този призив отправят младите пловдивски социалисти и приканват пловдивчани да подкрепят тематична благотворителна инициатива в събота. 
 
Мероприятието има за цел събирането на средства за ремонт на жилищна сграда за настаняване на 14 младежи от КСУ „Олга Скобелева”. Сградата е предоставена от общината, за да функционира от 1 март 2015 като Център за настаняване от семеен тип. Проблемът е, че е нужен основен ремонт на покрива, подмяна на дограма, саниране, подмяна на ВиК и електрическата инсталация, боядисване, облицовка и оборудване на санитарните възли, подови настилки и обзавеждане. 
 
За набиране на нужните средства утре от 10.00 до 17.00 часа в центъра на Пловдив, до бившата Руска книжарница ще бъде организиран благотворителен базар на изделия, изработени от децата в „Олга Скобелева” и техните приятели от МО на БСП – Пловдив. 
 
Благородното начинание подкрепят също Пловдивската занаятчийска камара и известни пловдивски художници. Пловдивчани могат да си купят коледни картички, свещи, керамички съдове, декупаж, картини, бижута, хартиени торбички или папки- на цената, която сами определят, съобщават инициаторите и посочват, че повече информация за събитието може да се открие на следните адреси: 
 
http://olgaskobeleva.com/news/6; https://www.facebook.com/events/945762748771607/950039998343882/?notif_t=like